Wat betekent een toewijding aan het Onbevlekt Hart van Maria?

door: Redactie

23 maart 2022

foto door: Ramon Mangold

Wat betekent een toewijding aan het Onbevlekt Hart van Maria?

Op vrijdagmiddag 25 maart zal paus Franciscus Rusland en Oekraïne toewijden aan het Onbevlekt Hart van Maria. Daarmee plaatst de paus Rusland en Oekraïne onder haar bescherming. De toewijding vindt plaats in de Sint-Pietersbasiliek te Rome en zal op verzoek van de paus plaatsvinden in bisdommen over de hele wereld.

Op 13 juli 1917 verscheen Maria in Fatima aan drie herderskinderen. Bij deze verschijning vroeg zij onder meer om de toewijding van Rusland aan haar Onbevlekt Hart. Na de verschijningen van Fatima vonden er verschillende toewijdingen aan het Onbevlekt Hart van Maria plaats. door paus Pius XII (1942 en 1952), paus Paulus VI (1964) en paus Johannes Paulus II (1981, 1982, 1984).

In 2017 hebben de Nederlandse bisschoppen bij het 100-jarig jubileum van de verschijningen hun bisdommen toegewijd aan het Onbevlekt Hart van Maria. In de video die katholiekleven.nl daar toen van maakte, leggen kardinaal Eijk en bisschop De Jong uit wat de toewijding betekent.

Dagelijks komen er nieuwe vluchtelingen uit Oekraïne Nederland binnen. Er is een grote bereidheid om hen te helpen. Veel vrijwilligers nemen initiatieven om hen in de plaatselijke gemeenschap te verwelkomen. Ook vanuit parochies zijn er activiteiten om onderdak te bieden aan vluchtelingen. De Nederlandse bisschoppen zijn dankbaar voor deze inzet schrijven zij in de pastorale brief met als titel: Vluchtelingen mogen een beroep op ons doen. “Christus laat ons zien wat broederlijke en zusterlijke liefde is en roept ons op vluchtelingen in die geest te ontvangen. Laten we die uitdaging met vertrouwen en in geloof en gebed aangaan”, aldus de bisschoppen.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven