Katholiekleven.nl doet verslag van ad limina

door: Redactie

17 oktober 2022

foto’s door: Ramon Mangold

Katholiekleven.nl doet verslag van ad limina

De Nederlandse bisschoppen gaan van 7 tot en met 12 november op ad limina bezoek. Katholiekleven.nl zal hiervan verslag doen met video’s die worden geplaatst op de website en YouTube.

Het Latijnse woord ‘limina’ betekent: drempels. ‘Visitatio ad limina apostolorum’ betekent letterlijk een pelgrimage naar de drempels van de apostelen. Met deze drempels worden de graven van de apostelen Petrus en Paulus bedoeld. Katholiekleven.nl zal verslag doen van de eucharistievieringen en de pelgrimage die het ad limina bezoek is. De Nederlandse bisschoppen zullen een ontmoeting hebben met de paus als opvolger van de apostel Petrus en zij zullen verschillende dicasteries bezoeken in Rome. Ook daarvan zal katholiekleven.nl verslag doen.

Het is een eeuwenoud gebruik dat bisschoppen de graven van de apostelen in Rome bezoeken. Sinds het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) wordt dit bezoek door de bisschoppen van een kerkprovincie gezamenlijk afgelegd.

In een reeks video’s blikten de bisschoppen deze zomer al kort vooruit op het ad limina bezoek. De interviews met de bisschoppen verschenen in het verlengde van de diocesane fase van de bisschoppensynode ‘Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio’ (2021-2023). Bekijk de video’s op ‘Synodale Kerk: Vijf vragen aan de Nederlandse bisschoppen’ (de vraag naar het ad limina bezoek is telkens de laatste vraag in elke video).

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven