Roepingenavond geeft verdieping, gezelligheid, heilige mis, catechese

door: Redactie

06 februari 2024

Video door: Hugo Rikken

Elke maand komen in de kerk in Heerenveen jongeren samen voor een roepingenavond. Pastoor Tjitze Tjepkema van de HH. Petrus en Paulusparochie viert samen met hen de eucharistie en geeft een catechese.

Jesse is nu twee jaar katholiek. Hij komt graag naar de avonden. “Het vuur dat hier wordt aangewakkerd, neem ik mee. De kennis ook. Ik leer ook nieuwe dingen. Maar het is voornamelijk dat het vuurtje weer wat aangewakkerd wordt.” Roos komt speciaal voor deze avonden vanuit Groningen naar Heerenveen om er ook de jongeren weer te ontmoeten met wie ze naar de WJD reisde.

“Ik zie in onze maatschappij twee bewegingen. Een beweging van grote onverschilligheid, wegdrijvend van de Kerk en het geloof. En tegelijkertijd zie ik een enorme beweging juist daar naartoe”, zegt de pastoor. “Ik merk ook los van deze jongeren die hier komen dat er onder jongeren een enorme honger is naar diepgang. Niet bij alle jongeren, maar wel bij heel veel jongeren. Met name jongeren die niet met het geloof zijn opgevoed.”

Pastoor Tjitze Tjepkema.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven