Op deze avonden bidden we voor de martelaren van nu

door: Redactie

09 maart 2020

Video door: Vincent Kok

Op vier vrijdagen op weg naar Pasen organiseert Kerk in Nood een ‘Avond van de Martelaren’. Op de eerste avond in de kathedraal van Breda vroegen we deelnemers: Waarom ben je hier vanavond? Waarom is het belangrijk om te bidden voor de martelaren? Bisschop Liesen vertelt na afloop wat de meeste indruk op hem maakte.

De avond begon met een eucharistieviering. Daarin preekte de bisschop: “Jezus vergeldt niet kwaad met kwaad, maar Hij getuigt van Gods liefde tot het uiterste. Het is een goddelijk werk dat Hij door ons wil voortzetten. Hij roept ons om als zijn leerlingen te leven. En zo wordt dit werk onze opdracht, om de liefde te bewaren bij alle spanningen die er in de wereld zijn.”

Na de eucharistieviering werd de kruisweg gebeden en klonken verhalen over gelovigen die het afgelopen jaar zijn omgekomen door geweld. Telkens kon daarbij een kaarsje worden aangestoken als teken van gebed en verbondenheid en steun voor de nabestaanden.

Bekijk het videoverslag van de Avond van de Martelaren op 6 maart in Breda.

Wil je ook naar een ‘Avond van de Martelaren’? Dat kan op 13 maart in Zwolle, 27 maart in Maastricht en 3 april in Amsterdam.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven