Onmacht en gebrokenheid: Avond van de Martelaren

door: Redactie

04 april 2020

Video door: Vincent Kok

“Als je hoort dat een project concreet ondersteund is, en een jaar later de mensen die blij waren met dat project tijdens een eucharistieviering worden vermoord, word je koud van binnen.” Paul Verbeek is vicaris-pastoor van het bisdom Breda. In deze video vertelt hij over de Avond van de Martelaren die in maart plaatsvond in Breda: “Het heeft me ontzettend diep geraakt.”

De bedoeling was dat in de Veertigdagentijd op weg naar Pasen op verschillende plekken in het land werd gebeden voor de martelaren van nu, mensen die het afgelopen jaar stierven vanwege hun geloof. Door de maatregelen vanwege het coronavirus kon dat helaas niet doorgaan. Leef mee en bid mee. Bekijk de video. “De Veertigdagentijd is een tijd van toeleg op gebed en liefde voor je medemens om toe te groeien naar Pasen,” aldus Paul Verbeek.

De martelaren van nu confronteren ons met onze onmacht. “Een kaarsje aansteken voor het Allerheiligst Sacrament, om zo mijn onmacht bij Onze Lieve Heer te brengen, is dan alles wat ik kan doen. Wetend dat Hij alles draagt. Dat Hij bij ons wil zijn. En dat Hij zeker ook bij die mensen wil zijn die zo getroffen zijn.”

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven