De laatste eer. In coronatijd

door: Redactie

14 mei 2020

Video door: Bart Ruijs

Bisschop Van den Hende van Rotterdam bracht vanwege het coronavirus een bezoek aan de katholieke begraafplaats in Rotterdamse wijk Crooswijk. Theo van Werkhoven van de begraafplaats verwelkomde de bisschop.

De bisschop bezocht de begraafplaats om de mensen die er werkzaam zijn in deze tijd van het coronavirus te bemoedigen en om te bidden voor degenen die in de afgelopen weken gestorven zijn. Door het coronavirus zijn veel meer uitvaarten dan normaal. De medewerkers van de begraafplaats hebben te maken met de richtlijnen van het RIVM. Dat vraagt extra tact en flexibiliteit bij de zorg die zij verlenen aan de nabestaanden die het in deze omstandigheden extra moeilijk hebben.

Aan het slot van zijn bezoek bidt de bisschop bij het graf van pastoor Chris Bergs. De plebaan van de kathedraal van Rotterdam overleed vorig jaar in mei plotseling. Bisschop Van den Hende: “We bidden bij zijn graf voor hem en voor alle mensen die deze weken ten grave worden gedragen of gecremeerd. Pastoor Bergs was een echte Rotterdammer, die ook zelf veel mensen naar deze begraafplaats heeft gebracht en begeleid met zijn gebed en zegen. Bij zijn graf zullen we bidden juist ook voor alle mensen die deze afgelopen weken stierven, vaak door het coronavirus.”

De bisschop bidt ook voor alle medewerkers van deze en andere begraafplaatsen. “God, die ons naar zijn beeld en gelijkenis gemaakt heeft, vraagt van ons dat we zorgvuldig zijn en iedere overledene bij Hem aanbevelen. Dat gebeurt hier en op veel plaatsen in ons bisdom. In deze tijd van corona wil ik daar erg voor bidden, dat het steeds de kracht en inspiratie mag houden die daarvoor nodig zijn.”

Het bezoek van de bisschop aan de R.K. Begraafplaats St. Laurentius vond plaats op dinsdag 28 april.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven