Bob wordt heilig #7: Mensen zoals wij

illustratie: Lidy de Koning

17 mei 2020

podcast door: Bob Wegkamp

In de laatste aflevering van de podcast ‘Bob wordt heilig’ denkt Bob Wegkamp na over de gesprekken die hij de afgelopen maanden heeft gehad over heiligheid. “Ik twijfel hoe ik deze serie moet afsluiten, aangezien het gevoel me bekruipt pas net begonnen te zijn met mijn weg naar heiligheid.”

“Al maanden probeer ik heiliger te worden. Toch blijf ik zover weg van het ideaal van een heilige, het doel dat ik mij heb gesteld,” twijfelt Bob in deze podcast. Maar is dat zo?

“Al maanden probeer ik heiliger te worden, God te dienen, Hem lief te hebben, minder stomme dingen te doen, beter te zijn voor mijn naaste en niet alleen naar mezelf te kijken. Toch blijf ik zover weg van het ideaal van een heilige, het doel dat ik mij heb gesteld.”

Maar is dat zo? Pater Hugo Beuker, een van de mensen met wie Bob sprak, houdt hem iets voor. “Heiligen zijn mensen zoals wij,” zegt hij. “Het waren klunzen, zoals jij en ik, maar wel oprechte klunzen die zoveel mogelijk ruimte maakten voor God en die dan ook door Hem bij hun nekvel zijn gepakt, zodanig dat ze nu op de kalender staan. Dat mag ons allemaal hoop geven. Juist wanneer het niet zo lekker loopt. We mogen er hoop uit putten dat die heiligen eigenlijk niet zo heel anders waren als jij en ik.”

In deze podcast trekt Bob een aantal belangrijke lessen. En hij vraagt zijn vrouw Nina of ze verschil ziet. Is er iets aan Bob veranderd? En wat dan? En hij vraagt haar opnieuw: “Hoe groot acht jij de kans, nu na deze podcastserie, dat ik een heiligverklaring krijg op het Sint Pietersplein met alle banners en bloemen..?”

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven