Na dertig jaar weer naar de WJD

Gast: Mgr. Van den Hout

03 februari 2019

Podcast door: Daphne van Roosendaal

Mgr. Van den Hout maakte eenmaal eerder een WJD mee. Dat was in 1989 en Mgr. Van den Hout was priesterstudent op het Sint Janscentrum in Den Bosch. De WJD vonden toen plaats in Santiago de Compostella en de groep kwam er aan, terwijl juist op dat moment het grote wierookvat door de kerk heen en weer zwaaide. Mgr. Van den Hout: “Er zijn altijd indrukwekkende momenten tijdens de WJD. Die heeft ieder op zijn manier.”

Mgr. Van den Hout is de bisschop van Groningen-Leeuwarden. Tijdens WJD@Home op Ameland (25-27 januari), het programma voor thuisblijvers die niet naar de WJD in Panama konden, was hij er het hele weekend bij.

“Het is belangrijk dat jongeren elkaar ontmoeten,” vertelt Mgr. Van den Hout. “Ik kan me nog goed herinneren dat, toen ik op zoek ging naar een opleiding om priester te worden, ik het niet zo interessant vond wat de rector zei over hoe de opleiding in elkaar zat. Ik dacht: dat zal wel goed zitten. Maar ik vond het vooral interessant om te weten: wie zijn die anderen met wie ik straks te maken krijg?”

“De jongeren hier hebben dezelfde leeftijd als ik toen. Weten met wie je optrekt is belangrijk voor mensen die hun levensbestemming zoeken: Met wie wil ik door het leven? Hoe ga ik door het leven?”

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven