Er zijn dingen waar ze in Panama zenuwachtig van worden

gast: Bob Wegkamp

28 juni 2018

podcast door: Daphne van Roosendaal

De Kerk heeft al jarenlang ervaring met het voorbereiden van de WJD. Maar voor elk land is het natuurlijk de eerste keer. En het is het grootste jongerenevenement ter wereld. “Er zijn wel dingen waar mensen daar zenuwachtig van worden.” Dat vertelt Bob Wgkamp na zijn reis naar Panama.

Bob Wegkamp is projectleider WJD bij Jong Katholiek. In juni reisde hij vanwege de WJD voor een internationale bijeenkomst naar Panama. Hij bezocht de plekken waar de WJD plaatsvinden, ontmoette mensen uit de hele wereld en stelde de president van Panama een handige vraag.

“Panama heeft 3,5 miljoen inwoners. In Panama Stad wonen nog geen miljoen mensen. Als straks de jongeren naar die stad komen, dan verdubbel je dus gewoon in aantal. Dat gaat bizar zijn. Er is in de stad één metrolijn en die zit op normale dagen al dubbel zo vol. Iedereen gaat er een beetje van uit: dat wordt gewoon chaos.”

Bob vertelt over het stuk grond, waar nu nog niets te zien is behalve palmbomen, maar waar in januari 2019 een acht meter hoog podium zal zijn voor de avondwake en slotviering. Hij bezocht een bijzonder bedevaartsoord en sliep bij een gastgezin. Allemaal dingen die deelnemers aan de WJD ook gaan meemaken.

De president van Panama kent de WJD trouwens goed. Hij was erbij in Krakau in 2016, vertelt Bob. En drie jaar eerder maakte hij met de jongeren in Rio de Janeiro de vespers en de overnachting op het strand mee, voorafgaand aan de slotviering met paus Franciscus.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven