Zo ziet het kerkgebouw eruit (gratis download)

door: Redactie

02 september 2018

foto door: Ramon Mangold

Zo ziet het kerkgebouw eruit (gratis download)

De eerste week van september verstuurt katholiekleven.nl 8.000 brochures over het kerkgebouw aan ruim vijftig rooms-katholieke parochies en parochiekernen die zich opmaken voor ‘Back to Church: Kerkproeverij’ (15-16 september). De brochure ‘Ruimte voor God’ laat zien hoe een kerkgebouw is ingericht en wat de betekenis daarvan is. De uitgave wordt gratis ter beschikking gesteld in samenwerking van katholiekleven.nl en rkkerk.nl.

Verwelkomen is goed, maar uitnodigen nog beter. Dat is kort gezegd de boodschap van ‘Back to Church: Kerkproeverij’ 2018. De onderliggende gedachte van de actie is dat er best veel mensen zijn die graag (opnieuw) eens naar de kerk zouden willen gaan, maar een te hoge drempel ervaren.

In een brief die in juni via de bisdommen aan parochies werd gestuurd, schreef de organisatie daarover: “Veel parochianen zal dat mogelijk verbazen. Iedereen is toch welkom, de deur staat toch open?” Mensen kunnen echter toch een drempel ervaren, die hen tegenhoudt om de stap te zetten. ‘Back to Church: Kerkproeverij’ spoort daarom aan: “Een persoonlijke uitnodiging kan echt het verschil maken.”

‘Back to Church: Kerkproeverij’ daagt uit om te bouwen aan een cultuur die uitnodigend is en die de drempel om (weer) een keer naar de kerk te gaan verlaagt. Dat vraagt om geloof en vertrouwen, aldus de brief.

Bekijk binnenkort ook op katholiekleven.nl een filmpje met vicaris Arjen Bultsma van het landelijk kernteam van ‘Back to Church: Kerkproeverij’.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven