Volg de WJD via katholiekleven.nl

door: Redactie

17 juli 2023

foto door: Ramon Mangold

Volg de WJD via katholiekleven.nl

Op 24, 25 en 26 juli gaan jongeren uit Nederland op weg naar de Wereldjongerendagen in Lissabon. In totaal zijn er bijna duizend Nederlandse jongeren die op reis gaan naar de WJD. En katholiekleven.nl reist mee.

Tijdens de Wereldjongerendagen doet katholiekleven.nl met video’s verslag van de belevenissen van de jongeren. Ook wordt via video verslag gedaan van de catecheses die de bisschoppen geven.

De eerste ochtend (2 augustus) staat in de catechese het thema ‘Integrale ecologie’ centraal. Mgr. Hendriks verzorgt deze. De tweede ochtend (3 augustus) gaat over het thema ‘Sociale vriendschap’. Deze catechese wordt gegeven door Mgr. Van den Hende. De derde ochtend (4 augustus) spreekt Mgr. Mutsaerts over ‘Barmhartigheid’.

Als de techniek (en met name de internetverbinding) het toelaat zullen de Nederlandse eucharistievieringen vanuit Lissabon worden gelivestreamd.

  • De video's komen beschikbaar via deze website en het YouTube-kanaal van katholiekleven.nl
  • De videoverslagen van de catecheses van de bisschoppen komen beschikbaar via deze website en worden gedeeld via social media
  • Livestreams komen beschikbaar via katholiekleven.nl/livestreams

Het kernteam van de WJD liet eerder weten dat het aantal van bijna duizend Nederlandse deelnemers aan de WJD in Lissabon vergelijkbaar is met de vorige twee WJD’s die in Europa plaatsvonden, Madrid (2011) en Krakau (2016). In 2013 en 2019 vonden de Wereldjongerendagen plaats in Brazilië en Panama. Toen waren er 300 en 130 Nederlandse deelnemers.

WJD in Panama, 2019. (Foto: Ramon Mangold)

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven