Paus opent de ‘24 uur voor de Heer’

door: Redactie

08 maart 2018

foto door: Servizio Fotografico – L’Osservatore Romano

Paus opent de ‘24 uur voor de Heer’

Deze vrijdag opent paus Franciscus de ‘24 uur voor de Heer’ in Rome. Van vrijdag 9 maart op zaterdag 10 maart zijn kerken wereldwijd 24 uur open. De paus hoopt dat veel gelovigen de kerk zullen bezoeken: “Ik hoop dat onze kerken lang open zullen zijn voor degenen die zich met het sacrament van boete en verzoening willen voorbereiden op Pasen, en zo Gods barmhartigheid willen ervaren.”

De ‘24 uur voor de Heer’ nodigen uit om het sacrament van verzoening te vieren in een context van eucharistische aanbidding. Het is een initiatief vanuit het Heilig Jaar van de Barmhartigheid (2015-2016). Dit had als motto: Weest barmhartig, zoals uw Vader barmhartig is (Lucas 6, 36). Het motto wees erop dat barmhartigheid doen en barmhartigheid ontvangen bij elkaar horen.

De Veertigdagentijd zijn een bijzonder moment om stil te staan bij de liefde van God. Paus Franciscus schrijft in zijn vastenboodschap voor de Veertigdagentijd: “Als de liefde in zoveel harten soms lijkt uit te doven, dan dooft zij niet uit in Gods hart! Hij geeft ons steeds nieuwe gelegenheden om opnieuw te kunnen beginnen met liefhebben.”

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven