Paus Franciscus over de roeping van ouderen op ‘een cruciaal ogenblik’

door: Redactie

25 juli 2021

foto door: Vatican News

Paus Franciscus over de roeping van ouderen op ‘een cruciaal ogenblik’

In zijn boodschap voor de eerste Werelddag van de Grootouders en de Ouderen (25 juli) schrijft paus Franciscus over de roeping van ouderen.

Na een periode van isolement komt het sociale leven weer traag op gang. De paus spreekt van een “cruciaal ogenblik in de geschiedenis” en geeft aan dat dit voor de ouderen “een hernieuwde roeping” betekent. “Wij zullen uit de crisis waarin de wereld verkeert, niet hetzelfde tevoorschijn komen: wij zullen er beter of slechter uit tevoorschijn komen”, aldus de paus. “In dit perspectief zou ik u willen zeggen dat u nodig bent om in broederlijke en sociale vriendschap de wereld van morgen op te bouwen.”

De Werelddag van de Grootouders en de Ouderen wordt gevierd op de vierde zondag van juli, vlakbij de feestdag (26 juli) van de heilige Joachim en Anna, de grootouders van Jezus. Joachim en Anna zijn de patroonheiligen van de grootouders.

De boodschap van de paus heeft als titel ‘Ik ben met u alle dagen tot aan de voleinding der wereld’ (Matteüs 28, 20). Paus Franciscus: “Moge ieder van ons leren tegen allen, en in het bijzonder de jongsten, de woorden van troost te herhalen die wij vandaag tot ons hebben horen richten: ‘Ik ben met u alle dagen’.”

In deze video leest paus Franciscus zijn boodschap persoonlijk voor in het Italiaans (Engels ondertiteld):

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven