Paus Franciscus op ziekenbezoek in Rome

door: Redactie

10 december 2018

foto‘s door: Servizio Fotografico – L’Osservatore Romano

Paus Franciscus op ziekenbezoek in Rome

Op vrijdag 7 december verraste paus Franciscus in Rome een aantal jongeren met een bezoek. Drie bewoners van een huis voor jonge mensen met een verstandelijke beperking nodigden de paus maanden geleden uit om bij hen op bezoek te komen. Deze vrijdag stond hij plotseling voor hun deur.

Paus Franciscus begon met ‘Mercy Friday’ bezoeken in het heilig jaar van barmhartigheid (2016). Daarna is hij er mee doorgegaan, om de werken van barmhartigheid onder de aandacht te blijven brengen.

De jongeren die de paus uitnodigden wonen in ‘Il Ponte e l’Albero’ (vernoemd naar de ligging bij een brug en boom). Hier wonen in totaal twaalf jongeren die ook een moeilijke thuissituatie hebben. De briefschrijvers schreven de paus over de problemen die ze ervaren door hun beperking en de voortuitgang die ze maken, dankzij de begeleiding en de betrokkenheid van dokters en andere zorgverleners.

De paus sprak met jongeren, beantwoordde vragen en luisterde naar hun verhalen. En voor hij vertrok liet hij een panettone van maar liefst tien kilo achter bij de jongeren. Het typische Italiaanse zoete brood wordt gegeten met Kerstmis.

Eerder die middag bezocht de paus in ‘CasAmica’ zieken en hun familie. Hij ontmoette de patiënten, die voortdurende medische zorg nodig hebben. Zoals twee jongens van 13 en 11 jaar, die kanker hebben en de paus hun verhaal vertelden. Het huis is er in het bijzonder voor families die armlastig zijn. De meeste bewoners komen uit het zuiden van Italië en er zijn patiënten uit Noord-Afrika en Oost-Europa.

Bron: Vatican News

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven