Paus Franciscus bezoekt geboorteplaats heilige Moeder Teresa

door: Redactie

08 mei 2019

foto’s door: Servizio Fotografico - L'Osservatore Romano

Paus Franciscus bezoekt geboorteplaats heilige Moeder Teresa

Op 7 mei bezocht paus Franciscus Skopje, de geboorteplaats van de heilige Moeder Teresa. De paus was op reis in Noord-Macedonië. Voordat hij een ontmoeting had met mensen die door de zusters van Moeder Teresa worden geholpen, bad hij bij de relieken van de heilige. Deze worden bewaard op de plek waar de doopkerk stond van Moeder Teresa. Deze kerk ging in 1963 verloren bij een aardbeving. In 2009 werd op de plek het ‘Mother Teresa Memorial House’ gebouwd.

In zijn gebed dankte de paus God voor het leven en charisma van Moeder Teresa. “U hebt haar geroepen om te getuigen van uw liefde onder de armsten van de armen,” bad hij. “Ze deed veel goeds voor de mensen in grootste nood, omdat ze in elke man en in elke vrouw het gezicht van uw Zoon zag.”

In Skopje, waar Moeder Teresa tot haar achttiende leefde, wendde de paus zich tot de heilige. “Hier was het dat u mensen in nood begon te zien en ontmoeten, de armen en de hulpelozen. Hier leerde u van uw ouders om de armen lief te hebben en te helpen. Hier hoorde u, in de stilte in de Kerk, de roepstem van Jezus om Hem te volgen als religieus in de missie.”

“Dat wij een teken van liefde en hoop worden in onze eigen tijd.”

“Op deze plek,” bad paus Franciscus, “vragen we u om uw voorspraak voor ons bij Jezus, opdat ook wij de genade mogen ontvangen alert te zijn op de schreeuw om hulp van de arme, degenen van wie de rechten worden geschonden, de zieken, de outcasts en de minsten van onze broeders en zusters.” De paus vroeg Jezus om de genade dat wij “een teken van liefde en hoop worden in onze eigen tijd, waarin zovelen arm zijn, verwaarloosd, gemarginaliseerd en migrant.”

De paus sloot zijn gebed af met de vraag aan de heilige Moeder Teresa om gebed voor de stad Skopje en zijn inwoners, voor de Kerk en allen die Christus willen volgen. “Om Hem te volgen die niet kwam om gediend te worden, maar om te dienen.”

(Bron: Vatican News)

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven