Onze vernieuwde website is live

door: Redactie

10 mei 2019

foto door: Redactie

Onze vernieuwde website is live

Vandaag is de vernieuwde website van katholiekleven.nl online gegaan. Katholiekleven.nl is het videokanaal dat de Nederlandse bisschoppen in 2016 zijn gestart. “In de voorbije jaren is katholiekleven echter uitgegroeid tot veel meer dan alleen een videokanaal, mede daardoor kon de website een upgrade gebruiken,” vertelt projectcoördinator Daphne van Roosendaal.

“Er zijn op de site naast video’s steeds meer artikelen en foto’s geplaatst. Later startten we ook met podcasts, waarvoor nog geen goede plek op de website was ingericht. Nadat de bisschoppen eind 2018 besloten katholiekleven.nl voort te zetten voor opnieuw een periode van drie jaar, ging de redactie aan de slag met de vernieuwing van de website.”

De nieuwe opzet van de website geeft de bezoekers een betere ervaring. Ook krijgen onder ‘Voor parochies’ diverse materialen een plek. Parochies kunnen hiervan gebruik maken in hun media uitingen. “Een service waarmee we de parochies van dienst willen zijn,” aldus Van Roosendaal. “Het is bijvoorbeeld niet altijd eenvoudig om aan mooie rechtenvrije foto’s te komen. “In samenwerking met fotograaf Ramon Mangold komen op de nieuwe website regelmatig foto’s beschikbaar die parochies kunnen gebruiken in hun parochieblad en op hun website. Katholiekleven.nl maakt daarvoor een afspraak met de fotograaf over het gebruiksrecht. Parochies kunnen deze foto’s dan gratis gebruiken in hun eigen uitgaven.”

Op de vernieuwde website verdwenen verschillende rubrieken, daarvoor in de plaats zijn de thema’s ‘Actueel’ en ‘Geloven. Hoe zit dat?’ gekomen. Deze nieuwe rubrieken worden uitgewerkt in video’s, artikelen, fotoseries en podcasts. ‘Actueel’ zal berichten over nieuws binnen de R.-K. Kerk en actuele thema’s. ‘Geloven. Hoe zit dat?’ behandelt onderwerpen over het katholieke geloof voor mensen die daar meer over willen weten. De items die hiervoor gemaakt worden, zijn praktisch van opzet en goed bruikbaar voor pastorale teams en werkgroepen in de parochies.

“We hopen met de vernieuwde website parochies nog beter van dienst te zijn.”

Een voorbeeld hiervan is de rozenkrans infographic die katholiekleven.nl al eerder verspreidde. Voor wie er niet vertrouwd mee is, kan de rozenkrans een hele puzzel lijken. Daarom maakte katholiekleven.nl deze infographic, waarop de hele rozenkrans is afgebeeld met de volledige gebedsteksten. Rooms-katholieke parochies mogen de inhoud hiervan zonder voorafgaande toestemming vermenigvuldigen en overnemen in hun eigen parochie-uitgaven onder vermelding van het copyright.

Van Roosendaal: “Overigens kunnen parochies de video’s, podcasts en artikelen van katholiekleven.nl al langer gebruiken. De video’s kunnen via hun link worden ‘embed’ op parochiesites, podcasts kunnen worden gelinkt en artikelen mogen worden overgenomen. We hopen met de vernieuwde website de Nederlandse parochies nog beter van dienst te zijn met inspirerende verhalen en praktische materialen.”

Nieuw op de website zijn de eigen illustraties en het uitgekiende gebruik van kleuren voor de video’s, artikelen en podcasts. In de loop van 2019 start op de website ook een livestream van de doordeweekse eucharistieviering.

Een quicktour laat je snel kennis maken met de belangrijkste onderdelen op de vernieuwde site.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven