Nieuwsbrief: Katholiek leven vandaag

door: Redactie

24 juli 2020

foto door: Redactie

Nieuwsbrief: Katholiek leven vandaag

Deze week is het juli-nummer van de nieuwsbrief ‘katholiek leven vandaag’ verstuurd. Het nummer laat een aantal highlights van de afgelopen maanden zien, die werden gekenmerkt door het coronavirus. In video’s en podcasts vertelden bisschop Liesen en anderen welke impact dit had.

Vanwege vijf jaar Laudato si’ werd van 16 tot 24 mei een Laudato si’-week gehouden. Dit werd de opmaat tot een heel jaar, waarin de Kerk stil staat bij wat ook wel de ‘milieuencycliek’ wordt genoemd. De start en het programma van het jaar zijn door de coronacrisis wat in de war geschopt, maar er wordt internationaal hard gewerkt om er een succes van te maken. De nieuwsbrief kondigt aan dat katholiekleven.nl voor dit najaar een reeks video’s maakt over waarom volgens paus Franciscus juist christenen zich het wel en wee van de schepping moeten aantrekken.

Verder staan vier portretten gepland van mensen uit het Aartsbisdom Utrecht. Dat bisdom viert momenteel het ‘Jaar van de Eucharistie’, een jaar dat door de coronacrisis een andere invulling krijgt dan verwacht. In deze video’s vertellen vier heel verschillende mensen wat de eucharistie betekent in hun persoonlijk leven. Welke kracht putten ze uit de eucharistie? Welke troost? En: hoe hebben ze de maanden beleefd waarin ze niet de communie konden ontvangen?

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven