Meet & greet over de website van katholiekleven.nl

door: Redactie

08 juni 2018

foto door: Redactie

Meet & greet over de website van katholiekleven.nl

Katholiekleven.nl hield op 26 mei een meet & greet. Deze vond plaats in Vleuten. Tijdens de meet & greets van katholiekleven.nl gaat de redactie in gesprek met mensen die betrokken zijn bij dit videokanaal van de bisschoppen. Enerzijds zijn dit mensen die katholiekleven.nl actief volgen. Anderzijds zijn het camjo’ers (camerajournalisten) en vrijwilligers die betrokken zijn bij de video’s.

Deze keer ging de meet & greet met name over de website van katholiekleven.nl. De vraag die de redactie inbracht was hoe deze website meer mensen kan bereiken en hoe de website een nieuwe impuls kan geven. Projectcoördinator Daphne van Roosendaal maakte in een korte presentatie duidelijk dat katholiekleven.nl als zodanig zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, en dat de website daar nog niet op is aangepast. Bij de bouw van de website in 2016 was bijvoorbeeld nog niet voorzien dat katholiekleven.nl naast video’s ook podcasts zou gaan maken.

Katholiekleven.nl werkt ook samen met diverse partners, zoals de Nederlandse organisatie van de reizen naar de Wereldjongerendagen in Panama. Voor de verschillende WJD-streams die worden ontwikkeld, maakt katholiekleven.nl video’s, waarvan de eerste twee inmiddels online zijn gekomen. De aanwezigen bekeken een filmpje met Monique van Dijk (hoogleraar Religieuze Educatie), waarin zij vertelt wat de WJD aan de deelnemers heeft te bieden. Dit komt in de loop van juni online.

Het streven is om niet alleen optimaal gebruik te maken van social media platforms, zoals YouTube en Facebook, maar ook de eigen kanalen nog beter in zetten. Naast de website is dat bijvoorbeeld de digitale nieuwsbrief die elke maand wordt verstuurd aan een groeiend aantal abonnees.

Een groter bereik van de website kan zorgen voor meer views voor de filmpjes, voor een groter bereik van de podcasts van katholiekleven.nl en de nieuwsberichten. De meet & greet sprak over de manieren waarop katholiekleven.nl verder aan de weg kan timmeren.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven