Meet & greet over de toekomst van katholiekleven.nl

door: Redactie

03 september 2018

foto's door: Ramon Mangold

Meet & greet over de toekomst van katholiekleven.nl

In 2016 startten de Nederlandse bisschoppen katholiekleven.nl als project voor drie jaar. De meet & greet van de redactie en volgers op 1 september in Vleuten is de laatste van deze eerste projectperiode. De meet & greet spreekt daarom over hoe de toekomst van katholiekleven.nl eruit kan zien. Mgr. Van den Hende is voorzitter van de Bisschoppenconferentie en neemt deel aan de ontmoeting.

Communicatiebureau dailymilk, dat voor katholiekleven.nl de huisstijl ontwikkelde en het prijswinnende logo maakte, verzorgt deze ochtend een miniworkshop rond de positionering van katholiekleven.nl. Hoe is katholiekleven.nl relevant voor de doelgroep? En kun je daar nieuwe stappen in zetten?

Als initiatief met een bescheiden budget en omvang (de projectcoördinator is aangesteld voor een dag in de week) kan katholiekleven.nl niet kort op het nieuws zitten. Wel kunnen achtergronden bij het nieuws worden belicht, die mensen helpen om kerkelijk nieuws te begrijpen. Zulke video’s, podcasts en artikelen zijn ook op langere termijn relevant voor bezoekers met een vraag. Datzelfde geldt voor teksten van de paus en andere kerkelijke documenten die aangeven wat het betekent om te geloven anno nu.

Voor parochies wil katholiekleven.nl nog relevanter worden. Een brochure over het kerkgebouw voor locaties die meedoen met ‘Back to Church: Kerkproeverij’ (15-16 september) werd enthousiast besteld. Voor 7 oktober (Gedachtenis Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans) maakt katholiekleven.nl een infographic over de rozenkrans. De uitgaves zien er mooi uit en veronderstellen weinig voorkennis, zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn.

Katholiekleven.nl is als online project van de bisschoppen verbonden met de parochies in de bisdommen. Video’s brengen in beeld hoe bijvoorbeeld een processie gaat en hoe mensen hun geloof beleven en daar woorden aan geven. Op die manier kun je online meemaken hoe de liefde van God mensen inspireert en steeds weer nieuwe moed geeft. Katholiekleven.nl wil dit online contact zo goed mogelijk verbinden met offline contact in de eigen parochie.

Aan het eind van de bijeenkomst zegt Mgr. Van den Hende dat er de afgelopen jaren met de beschikbare menskracht en middelen veel is gerealiseerd door iedereen die betrokken is geraakt bij het project. Hij bedankt de deelnemers en onderstreept die dank met een DoCat voor elk van hen. De meet & greet geeft aan dat de aanwezigheid van de Kerk op internet van belang is. Het medialandschap is volop in beweging en het is belangrijk om te investeren in video en radio via internet. Voor mensen die weinig weten van geloof en Kerk is een internetinitiatief van de bisschoppen een herkenbaar oriëntatiepunt. Namens de Kerk is katholiekleven.nl een sterk merk.

De bisschoppenconferentie besluit dit najaar over het vervolg van katholiekleven.nl.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven