Een weekend lang WJD@Home voor meer dan honderd jongeren

door: Redactie

24 april 2022

foto’s door: Ramon Mangold

Een weekend lang WJD@Home voor meer dan honderd jongeren

Honderd deelnemers uit verschillende bisdommen en enkele tientallen mensen leiding nemen op vrijdagavond 29 april de veerboot van Holwerd naar Ameland. Daar zullen ze een weekend lang deelnemen aan de WJD@Home. De landelijke jongerenactiviteit wordt georganiseerd onder de vlag van Jong Katholiek.

De WJD@Home zijn de perfecte opstap naar de WJD in 2023 in Portugal. Deelnemers maken er nieuwe vrienden of zien oude bekenden weer. Er is een catechese van de bisschoppen, er zijn eucharistievieringen, een avond van barmhartigheid en het programma heeft allerlei inhoudelijke en creatieve workshops.

Katholiekleven.nl verzorgt een livestream tijdens dit weekend en geeft de workshop ‘Video maken met je smartphone’. Deze workshop is voor jongeren die in de aanloop naar de WJD 2023, en misschien ook wel tijdens de WJD Lissabon, video’s/vlogs willen maken. De workshop wordt gegeven door Bart Ruijs m.m.v. Daphne van Roosendaal. Bart is documentairemaker, hij maakt onder meer video’s voor katholiekleven.nl en deed als camjo verslag van meerdere Wereldjongerendagen. Daphne is coördinator van katholiekleven.nl.

Wie de WJD@Home op afstand wil volgen kan:

  • op zaterdagavond 30 april om 20.30-21.30 uur de avond van barmhartigheid volgen via een livestream van katholiekleven.nl: katholiekleven.nl/livestreams
  • op zondagochtend 1 mei om 9.45 uur het Geloofsgesprek op NPO2 kijken. Tijdens de WJD@Home gaat het over opstaan voor je geloof, investeren in je band met God en in beweging komen voor je naaste. In het Geloofsgesprek vertellen twee jonge mensen hoe zij dat doen
  • op zondagochtend 1 mei om 10.00 uur de Mediaviering op NPO2 kijken. Bisschop Van den Hout is hoofdcelebrant

Lees verder op rkkerk.nl

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven