Dit najaar: Een nieuwe podcast over bidden

door: Redactie

05 juli 2022

foto door: Ramon Mangold

Dit najaar: Een nieuwe podcast over bidden

“Heer, leer ons bidden.” Onder die noemer start in het najaar een nieuwe podcast van Katholiekleven.nl en het Centrum voor Parochiespiritualiteit. “Heer, leer ons bidden” is seizoen twee van de podcast ‘Weg van de liturgie’. De vaste gasten uit het eerste seizoen keren terug: Samuel Goyvaerts, docent liturgie en sacramenten aan de Tilburg School of Catholic Theology, en Arjen Bultsma, pastoor in Bolsward en vicaris van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Op dinsdag 28 juni vonden de voorbereidingen plaats voor de eerste afleveringen. De samenstellers van de podcast zeggen over deze nieuwe afleveringen: “Misschien zijn mensen bekend met bidden, misschien ook niet. Hoe dan ook: er is altijd meer te leren en te ontdekken. Gebed kan je leven veranderen. In deze podcast nemen we je mee in de rijke gebedstraditie van de Katholieke Kerk.”

“Heer, leer ons bidden”, is de vraag die de leerlingen aan Jezus stelden (Lucas 11). In de eerste aflevering introduceren de sprekers de onderwerpen uit de serie, waaronder bidden vanuit de Bijbel en bidden tot de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Bidden met Maria en de heiligen en ook zegeningen komen aan bod. In de eerste aflevering wordt een ‘gebedsmatrix’ geïntroduceerd die de samenhang laat zien van persoonlijk en gemeenschappelijk gebed en vrij gebed en formuliergebeden.

De interviewers van deze podcast zijn Mirjam Spruit van het Centrum voor Parochiespiritualiteit en Daphne van Roosendaal van Katholiekleven.nl.

In het eerste seizoen van de podcast ‘Weg van de liturgie’ verschenen zeven afleveringen over het vieren van de eucharistie. Deze reeks is te vinden via katholiekleven.nl, op Soundcloud en in andere podcast-apps. Download ook het informatieblad bij de ‘Weg van de liturgie’-podcast over de eucharistie.

Voorbereiding van het tweede seizoen van ‘Weg van de liturgie’ over het christelijk bidden. V.l.n.r. Arjen Bultsma, Mirjam Spruit, Daphne van Roosendaal, Tim Schilling, Samuel Goyvaerts.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven