Wat beweegt je om zo te leven?

door: Redactie

25 mei 2019

video door: Emy Jansons

“Het is vaak een echte vraag: hoe ben je op het idee gekomen en wat beweegt je om nou zo te gaan leven?” Tijdens de Open Kloosterdag 2019 vertelt zuster Madeleine Bouman uit Aarle-Rixtel over haar roeping: “Omdat ik het gevoel heb dat ik op deze manier Gods liefde zichtbaarder kan maken in de wereld. En omdat ik het gevoel heb, dat God me daartoe heeft uitgenodigd en nog steeds uitnodigt.”

“Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die daadwerkelijk een soort van stem horen in de zin van: Ik nodig jou nu uit om in het klooster te gaan. Voor de meeste mensen is dat een zoektocht. Een weg die je gaat. En al gaande merk je: hiertoe word ik uitgenodigd.” Zuster Madeleine is Missiezuster van het Kostbaar Bloed. Ze legt uit wat de focus of missie van de congregatie is. Dat heeft alles te maken met het sterven en verrijzen van Jezus. “Iedereen maakt dingen mee in zijn of haar leven. Iedereen heeft een kruisweg.”

Ondertussen verwelkomt zuster Hettie Berflo, karmelietes, tijdens de Open Kloosterdag gasten in het klooster in Boxmeer. Ze vertelt over de drijfkracht van de Karmel en het voorbeeld van pater Titus Brandsma, die stierf in het concentratiekamp Dachau. “Hij was in staat om de mensen met wie hij sprak het gevoel te geven dat hun probleem het enige was dat op dat moment telde.” Dat is een belangrijke boodschap voor onze tijd, zegt ze.

De Open Kloosterdag vond plaats op zondag 19 mei. Er deden in totaal 31 kloosters mee.

Ook op deze site: Fotoverslag Open Kloosterdag 2019

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven