Vlog #2 Herbergzaam Nederland

door: Redactielid

23 december 2018

video door: Emy Jansons

Met Kerst verschijnen overal de kerstbomen en kerststalletjes weer in de huizen in Nederland. En hoewel zo’n stalletje vaak warme gevoelens oproept, verwijst het ook naar hoe Jozef en Maria in het kerstverhaal bij de herberg kwamen en werden afgewezen. Er was geen plek voor hen. Meer dan 2000 jaar later is die vraag nog steeds actueel. Zijn wij een herbergzaam land? In deze vlog gaat Emy Jansons hierover in gesprek met Mgr. De Korte.

De bisschop van ’s-Hertogenbosch is bisschop-referent voor Kerk en samenleving. Hij vertelt: “Christus zelf is een dakloze vluchteling geweest. Als wij in Hem God zelf mogen zien, betekent dit dat wij als katholieken geroepen zijn om zo goed mogelijk te zorgen voor mensen die op de vlucht zijn geslagen.”

Emy spreekt ook met Hwida Almkahel. Ze reisde haar zoons en haar man achterna naar Nederland en is nu bijna twee jaar in Nederland. “Het belangrijkste vind ik dat het hier veilig is,” vertelt ze. “Ik woon hier veilig en ik kan veilig slapen.”

Paus Franciscus roept mensen op om de onverschilligheid tegenover vluchtelingen te doorbreken. Hij zegt daarbij dat de veiligheid van de migrant voorgaat op de veiligheid van de natie. Wat vindt Mgr. De Korte daarvan?

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven