Tieners over jong & oud in de Kerk

door: Redactielid

23 maart 2019

video door: Ulrike Nagel

Jong en oud in de Kerk, hoe gaat dat eigenlijk? De tienergroep ‘On the move’ van de Lievevrouweparochie Bergen op Zoom bestaat 12,5 jaar. Tijdens hun jubileumweekend vertelt een begeleider: “Ik ben 25 en de oudste tiener is 16. Gemiddeld zijn ze 14. En dan zie je bij ons ook al een klein beetje een generatiekloof ontstaan…”

Paulina (11) vertelt over de kinderwoorddienst in de parochie: “De oudere mensen deden alles nogal anders dan de jonge mensen. Dan had je twee leidsters, een heel oude en een heel jonge. De één vertelde een verhaal via de tablet en gaf een leuke opdracht met Pinterest. Die ander las het voor uit een groot boek en dan moest je maar wat inkleuren. Daar zat wel een verschil tussen.” Oude mensen zijn ‘old school’ constateert Tijmen (12). Wat moet de Kerk doen als het gaat om jonge mensen?

Voor wie, in afwachting van de tekst ‘Christus, onze hoop, leeft’, al meer wil lezen is het Slotdocument van de synode beschikbaar. De tekst over de Emmausgangers (Lucas 24, 13-35) wordt hierin “paradigmatisch” genoemd voor het op weg gaan van jong en oud in de Kerk. De Nederlandse vertaling van het Slotdocument verscheen in januari op rkkerk.nl.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven