'Na mijn huwelijk was het de mooiste dag van mijn leven'

door: Redactie

06 februari 2021

Video door: Vincent Kok

Gusta Willems is betrokken bij de Heilige Martha en Maria Parochie in Soest en omgeving. In het dagelijks leven werkt ze in de communicatie en marketing. Ze werd op latere leeftijd katholiek en ze vindt het nog steeds fantastisch, vertelt ze in deze video.

“In mijn studententijd woonde ik in Amsterdam om de hoek van het Begijnhof. Elke keer als ik een moeilijk tentamen had, ging ik daar een kaarsje branden.” In de katholieke kerk waar ze de nachtmis bezocht kreeg ze na afloop een folder mee over een cursus om je te verdiepen in het katholieke geloof. “Uiteindelijk heb ik me laten vormen in de paaswake samen met twintig andere mensen die dezelfde leeftijd hadden, tussen de 25 en de 40 ongeveer. Dat was na mijn huwelijk echt de mooiste dag van mijn leven.”

Gusta vertelt hoe het was om de eerste keer de eucharistie te ontvangen en hoe ze de vieringen beleeft.

“Ik heb echt een paar keer meegemaakt dat ik met hele diepe vragen zat of juist heel blij was, en dat ik naar de mis ging en door de communie geheeld werd of bevestigd,” vertelt ze. “Als je vertelt dat je gelovig bent en naar de kerk gaat, dan is de eerste reactie altijd: Hoezo doe je dat? Je bent toch een vrouw van je tijd? Ik vertel dan wat me daarin aantrekt en wat ik heb gemerkt in de paar keer dat het me echt enorm heeft geraakt. Dus ik zeg altijd: kom bij de club, ga het eens ontdekken.”

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven