“We staan stil bij het lijden van Christus”

door: Redactie

01 april 2021

Video door: Vincent Kok

“Wat ik mensen vooral toewens is dat ze niet alleen Pasen vieren, de verrijzenis van Christus, maar ook de aanloop ernaar toe heel bewust meemaken”, vertelt kardinaal Eijk in deze video.

“Als we alleen maar aan het hoogtepunt deelnemen, de verrijzenis, dan zou je als het ware het traject daarvoor bagatelliseren en dat mag niet gebeuren. We zullen pas echt een zalig Pasen kunnen vieren als we ook hebben deelgenomen heel bewust aan het lijden van Christus en daar op Goede Vrijdag bij stilstaan.”

De kardinaal laat een kruisbeeld zien dat een bijzondere betekenis heeft voor hem. En hij vertelt: “Je kunt ervaren wat Christus in je doet. Vooral door de kracht die Hij je geeft om de moeilijkste dingen te doen, waarvan je eerst zou denken daar ben ik nooit tegen opgewassen, dat kan ik nooit opbrengen. En dan blijkt het ineens toch mogelijk.”

In de Goede Week (vanaf 28 maart) geven de bisschoppen op vierpasen.nl persoonlijk uitleg bij onderdelen van de Goede Week en Pasen. De video’s zijn opgenomen door katholiekleven.nl.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven