Wat is de waarde van je kerk?

door: Redactie

19 december 2019

Video door: Emy Jansons

“We willen van kerkleden horen: wat vind jij nou belangrijk aan je kerk?” Anna Kruse is lid van het Kerkbalans campagneteam namens de R.-K. Kerk. Samen met Daan Damsteeg, lid namens de PKN, hoopt ze dat zoveel mogelijk mensen de peiling invullen die Kerkbalans voor 2020 heeft uitgezet.

“Waarom heeft de kerk bestaansrecht? En wat maakt de kerk nou zo uniek? Die vraag is goed om te stellen,” zegt Daan Damsteeg. Hij en Anna Kruse vertellen waarom de kerk voor hen waardevol is. En ze nodigen kerkleden uit na te denken over de vraag en de Kerkbalanspeiling in te vullen.

Sebastiaan Rutten is acoliet en vrijwilliger in een van de mooie kerken die Nederland rijk is: de Liduina basiliek in Schiedam. Daar spreken we met hem en met Ad Sosef.

Kerkbalansconsulent Ad Sosef laatst ondersteunt parochies in het bisdom Rotterdam als het gaat om Kerkbalans. Hij benadrukt dat waarde van de kerk over het gebouw én de gemeenschap gaat: “Denk maar aan wat onlangs gebeurd is in Hoogmade, waar de kerk afgebrand is met als meest dramatische moment het omvallen van de torenspits. Mensen werden geïnterviewd: wat doet het u? En ze vertelden over het gebouw als gezichtsbepalend voor Hoogmade. Maar meer nog vertelden ze dat het de plek was waar ze trouwden, waar de kinderen gedoopt werden, waar de uitvaart van een vader plaatsvond. Dat zijn allemaal momenten die de waarde aangeven van het gebouw en van de gemeenschap.”

De resultaten worden gepresenteerd op 17 januari 2020.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven