Vlog #3 Herbergzaam Nederland

door: Redactielid

28 februari 2019

video door: Emy Jansons

In deze vlog spreekt Emy Jansons met Mgr. Audo sj. De katholiek-chaldeeuwse bisschop van Aleppo heeft de oorlogsjaren in de stad doorgebracht. In februari is hij enkele dagen in Nederland. “De oorlog heeft ons zwaar getroffen. Het maakt veel kapot. Ook geloof, hoop en liefde in de harten van de mensen. Maar tegelijkertijd, wanneer we bidden, zelfs als er sprake is van geweld, ontdekken we de diepte van het geloof.”

Mgr. Audo spreekt onder meer met organisaties die projecten in Syrië steunen. Hij was van 2011 tot 2017 voorzitter van Caritas Syrië. Geld alleen is niet de oplossing voor het probleem. Wat is volgens de bisschop nodig in Syrië op dit moment?

Een van de organisaties die helpt, is Kerk in Nood. Via de bisdommen is deze organisatie in contact met alle parochies in Syrië. Dennis Peters bezocht Syrië onlangs nog en vertelt: “Ik ben echt op plekken geweest, waarbij je versteld staat dat mensen überhaupt weer aan opbouw beginnen. Maar zo begint het, stap voor stap. We proberen om dat sprankje hoop weer aan de mensen te geven, in de hoop dat ze terug kunnen gaan naar huis.”

Tijdens de oorlog in Syrië riepen de Nederlandse bisschoppen op tot een collecte voor Caritas Syrië en de opvang van vluchtelingen.

Mgr. Audo van Aleppo.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven