“Plotseling is het over en stil. Jezus is gestorven”

door: Redactie

02 april 2021

Video door: Vincent Kok

“Jezus is gestorven. Hij is gewikkeld in een lijkwade en in het graf gelegd.” In het Kloosterdorp Steyl, bij een beeld van de gestorven Christus in het graf, vertelt bisschop De Jong over Stille Zaterdag.

“Hij is gestorven. Echt een dode mens”, vertelt de bisschop. “Het graf is enerzijds teleurstelling en bedroefdheid. Het is voorbij, zoals met alle doden die we in ons leven meemaken. Maar tegelijk bij Jezus weten we: er gaat iets gebeuren, er zit een geheim in dat lichaam dat Hem weer tot leven gaat wekken.”

“Zoals Hij zelf in het evangelie gezegd heeft: als de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, brengt hij geen vrucht voort. En dat is wat Jezus nu doet. Hij valt in de aarde en sterft, maar brengt veel vrucht voort. Hij heeft echt tot de bodem van ons menselijk bestaan zich willen vernederen. In goddelijke majesteit bestond Hij en Hij is als mens vernederd tot de dood aan het kruis.”

In de Goede Week (vanaf 28 maart) geven de bisschoppen op vierpasen.nl persoonlijk uitleg bij onderdelen van de Goede Week en Pasen. De video’s zijn opgenomen door katholiekleven.nl.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven