“Ons leven eindigt niet met de dood”

door: Redactie

04 april 2021

Video door: Vincent Kok

“We zien een leeg graf”, vertelt bisschop Smeets van Roermond in deze video. “Het mag voor ons denk ik allemaal een troost zijn dat ook als we mensen ten grave moeten dragen -en hoevelen zijn er het afgelopen jaar niet geweest die we ten grave hebben moeten dragen- en afscheid moeten nemen van het leven, dat dat graf niet gevuld wordt met ons leven, maar dat ons leven door de dood heen verder gaat.”

We mogen geloven in de verrijzenis, vertelt de bisschop bij het lege graf zoals dat is uitgebeeld in Kloosterdorp Steyl. “Dit is wat we allemaal, van de eerste tot de laatste, mogen geloven. Want Petrus, de engelen, de wachters niemand heeft de verrijzenis gezien. Uiteindelijk van de eersten tot en met ons is het een kwestie van geloven en vertrouwen en daarin onze vreugde vinden.”

“Jezus die verrijst, dat kun je niet bewijzen”, zegt de bisschop. “Maar het zou ook onzin zijn om te zeggen: ik kan het niet begrijpen en dus kan het niet bestaan. Wat God kan, is veel meer en veel groter dan wat een mens kan. Omdat Hij de heel andere en veel grotere is, omdat Hij van ons houdt en omdat Hij ons laat zien: je blijft in leven door alles heen. En dat is niet iets om te begrijpen, maar om te vieren, om dankjewel voor te zeggen en feest van te maken.”

In de Goede Week (vanaf 28 maart) geven de bisschoppen op vierpasen.nl persoonlijk uitleg bij onderdelen van de Goede Week en Pasen. De video’s zijn opgenomen door katholiekleven.nl.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven