Met “pijn in het hart” geen Allerzielen viering voor overleden Defensiepersoneel

door: Redactie

06 november 2020

Video door: Bart Ruijs

De Nationale Herdenkingsviering voor overleden Defensiepersoneel op 7 november in Best gaat dit jaar helaas niet door. Met “pijn in het hart” lieten het Nationaal Katholiek Thuisfront en de Hoofdkrijgsmachtaalmoezenier van het Ministerie van Defensie dit in oktober aan nabestaanden weten.

De Nationale Requiemviering die ieder jaar plaats vindt op of rond Allerzielen zou plaatsvinden in de Sint-Odulphuskerk in Best. Vanuit die kerk spreekt hoofdkrijgsmachtaalmoezenier Jean-Paul Thöni nabestaanden en andere betrokkenen en belangstellenden toe.

“We zouden juist in deze tijd, waarin we veel alleen zijn, graag samen zijn gekomen,” vertelt hij. Hij spreekt enkele woorden van hoop en bemoediging en roept op om te blijven vertrouwen op God, zoals Maria deed die haar zoon zag sterven aan het kruis. “Dat vertrouwen in God mogen wij ook nu hier hebben. Juist in deze dagen van Allerzielen.”

Lees ook de brief van bisschop De Jong, Apostolisch Administrator van het legerordinariaat op de website van Katholiek Thuisfront: “Geen groter liefde kan iemand hebben, dan deze, dat hij zijn leven geeft voor zijn vrienden” (Johannes 15, 13).

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven