“Jezus leeft en wij met Hem”

door: Redactie

04 april 2021

Video door: Vincent Kok

“In de loop van de vijftig dagen op weg naar Pinksteren, mogen we steeds meer de overtuiging krijgen dat Jezus niet dood is maar leeft.” Vanuit de kapel in het bisdomhuis in Rotterdam vertelt bisschop Van den Hende hoe de leerlingen van Jezus groeien in het geloof in de verrijzenis.

“De overtuiging bij de leerlingen groeit naarmate ze het steeds meer tot zich laten doordringen. En we zeggen dat ook in onze geloofsbelijdenis: Hij is verrezen op de derde dag volgens de Schriften. Dus we baseren ons paasgeloof op het getuigenis van de eerste leerlingen, op het getuigenis van de Schrift. Zoals ook de Emmausgangers te horen kregen van Jezus wat in de Schriften op Hem betrekking had. We hebben het gehoord in de Schriften en we sluiten ons aan bij het getuigenis van de eerste leerlingen. En juist in deze paastijd mogen we dat ook echt beleven.”

“Pasen en Pinksteren blijven ons leven kleuren”, zegt de bisschop. “Jezus leeft en wij met Hem. En de kracht van de Geest mag ons helpen om als Kerk in ons eigen leven te getuigen van de Heer. Door daden van liefde, door vertrouwen op zijn toekomst en door te laten zien dat de dood niet het laatste woord heeft.”

In de Goede Week (vanaf 28 maart) geven de bisschoppen op vierpasen.nl persoonlijk uitleg bij onderdelen van de Goede Week en Pasen. De video’s zijn opgenomen door katholiekleven.nl. Dit is de laatste van de acht video’s.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven