“Het licht van Christus in ons leven”

door: Redactie

03 april 2021

Video door: Vincent Kok

“Vanavond, vannacht in de paaswake vieren we het hoogtepunt van ons geloof: Christus is verrezen.” Vanuit de kathedraal in Breda vertelt bisschop Liesen over de paaswake: “Dit is het grote feest in ons kerkelijk jaar: Christus die uit de dood verrijst.”

De bisschop vertelt over het licht dat de paaskaars verspreidt en over de hernieuwing van de doopbelofte die onderdeel is van de liturgie van de paaswake. “In het doopwater waar de kaars ingedompeld wordt, worden wij tot deelgenoten van Jezus. We gaan bij Hem horen. En wij gaan in ons eigen leven de kracht ervaren die Hij ons geeft. Hij blijft bij ons in zijn woord, in zijn sacrament, in zijn gemeenschap en geeft ons de moed en vooral de liefde in het hart om te delen in zijn leven.”

“Ook al is het misschien lang geleden en is onze doop een moment waar we niets van herinneren omdat we een baby waren, het is de werkelijkheid van ons leven. En elk jaar krijgen we de kans om dat heel bewust te hernieuwen in onze doopbelofte”, vertelt de bisschop. “Het is het plechtige moment waarop wij ons committeren.”

De bisschop wenst iedereen een zalig Pasen toe: “Ik wens u toe dat de hoop in u leeft. Dat u vooruit kunt kijken in welke omstandigheden u zich ook bevindt en weet: ik ben niet alleen, er is hoop ook in de donkerste situatie. Er is hoop want Christus leeft.”

In de Goede Week (vanaf 28 maart) geven de bisschoppen op vierpasen.nl persoonlijk uitleg bij onderdelen van de Goede Week en Pasen. De video’s zijn opgenomen door katholiekleven.nl.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven