“Er is geen liefde zonder lijden”

door: Redactie

28 maart 2021

Video door: Vincent Kok

“Ik beleef Palmzondag als een soort samenvatting van de hele Goede Week, omdat je op Palmzondag al het hele lijdensverhaal te horen krijgt”, zegt bisschop Hendriks in deze video. “En ik beleef Palmzondag als een soort uitnodiging en oproep voor ons leven, want aan het begin van de viering juich je Jezus toe met palmtakken en dan gaat Hij daarna zijn lijden in en wordt de situatie helemaal anders.”

“De mensen verlaten Hem allemaal en jij bent geroepen om dan toch bij Hem te blijven,” vertelt de bisschop van Haarlem-Amsterdam. Vanuit de kathedraal in Haarlem spreekt hij over de betekenis van Palmzondag, over het palmtakje en wat het betekent om Christus te volgen bij voorspoed en tegenslag.

De bisschop wijst op het beeld van Jezus achter hem. Jezus toont daarop zijn hart. Daarop is een doornenkroon getekend. “Dat wil zeggen: zijn liefde voor ons is met lijden gemengd en zo is het altijd in het leven als je echt liefhebt zul je moeten lijden. Er is geen liefde zonder lijden. Dus wees sterk, put kracht uit het kruis van Christus, blijf bij Hem. Dat is het teken van het palmtakje.”

In de Goede Week (vanaf 28 maart) geven de bisschoppen op vierpasen.nl persoonlijk uitleg bij onderdelen van de Goede Week en Pasen. De video’s zijn opgenomen door katholiekleven.nl.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven