Bisschop Smeets over een bijzondere Advent dit jaar

door: Redactie

04 december 2021

Video door: Vincent Kok

Een half jaar geleden werd bisschop Smeets van Roermond in het ziekenhuis opgenomen met een hersentumor. Hij is ongeneeslijk ziek, maar vertelt: “Met name de laatste drie maanden gaat het eigenlijk stukken beter met mij.” De bisschop sloot het afgelopen kerkelijk jaar af met een brief aan alle gelovigen in zijn bisdom, vertelt over deze Advent en kijkt vooruit naar Kerstmis.

“Advent is de verwachting van Christus met Kerstmis. Voor mij is het in die zin een bijzondere Advent. Ik weet dat ik er gewoon rekening mee moet houden dat er op enig moment, en misschien ook niet al te lange termijn, een ogenblik komt dat ik dit leven vaarwel moet zeggen. Dus het is voor mij een Advent, een verwachting van Christus, die verder gaat dan normaal. Het is een Advent waarin ik Christus verwacht en echt verwacht, zoals het op het einde van het aardse leven zal zijn. Ik hoop dat ik nog wat tijd mag hebben, maar als die Advent voorbij is, en dat bepaal ik niet, dan zal die ontmoeting met Christus er zijn.”

In de tussentijd zet de bisschop stippen op de horizon. Zijn reis in september naar Lourdes was zo’n stip. Wat is nu in deze tijd zijn volgende stip op de horizon?

Bekijk de video.

Bisschop Smeets tijdens zijn bedevaart naar Lourdes, september 2021. (Foto: Bisdom Roermond)

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven