Bisschop en jonge katholieken trekken samen op bij Tour of Faith

door: Redactie

08 oktober 2023

Video door: Bart Ruijs

In het bisdom Rotterdam trekken jongeren en de bisschop maandelijks samen op bij de Tour of Faith. Ze vieren de eucharistie, de bisschop houdt een korte inleiding en daarover wordt in groepen verder gepraat. En er wordt samen gegeten. In september startte het nieuwe seizoen.

“Zeg niet te gauw: de jeugd is de toekomst van de Kerk. Jongeren maken nu al deel uit van de Kerk”, zegt bisschop Van den Hende in deze video. “Dat betekent dat we zowel de toekomst als het heden samen vormen.” Hij vertelt over de zending van de Kerk en nodigt de jongeren uit om aan de hand van een aantal vragen in gesprek te gaan. “De kern van de Kerk drukt zich uit in een drievoudige opdracht: de verkondiging van het woord van God, de viering van de sacramenten, en het dienstwerk van de liefde. Oftewel: we leren en vieren en dienen.”

Anika, Tom en Jan-Willem vertellen in deze video wat ze bij de Tour of Faith oppikken. “Het versterkt mij in mijn geloof en het is altijd heel gezellig”, zegt Anika. “Je maakt veel vrienden die ook geloven. Met hen kun je echt ingaan op wat het geloof voor jou betekent en wat het jou brengt.” Jan-Willem krijgt stof tot nadenken en Tom vertelt dat het samen vieren hem nieuwe energie geeft.

“Ik merk dat ze heel erg willen weten waarom ik geloof, waarom ik vertrouwen heb in God en waarom ik als bisschop of eerder als priester mijn leven daar op wil bouwen”, zegt de bisschop over de gesprekken die hij met jongeren heeft. Wat valt hem op in zijn contact met jongeren? Bekijk de video.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven