50 jaar Kerkbalans: geld voor de kerk

door: Redactie

15 januari 2024

Video door: Claire Hartzuiker

De actie Kerkbalans wordt dit jaar voor de vijftigste keer gehouden. Vier kerken, waaronder de Rooms-katholieke Kerk, halen hiermee geld op om alle activiteiten te kunnen bekostigen. Dat gebeurt door vrijwilligers. Daarom bedacht het landelijke campagneteam de “erepenning”.

De eerste erepenningen voor Kerkbalans vrijwilligers werden uitgereikt bij het landelijke persmoment voor de actie Kerkbalans, op 10 januari in de Mattheüskerk in Utrecht. “Met Kerkbalans halen de kerken geld op om al hun activiteiten te kunnen bekostigen. Dat gebeurt nu al 50 jaar. Vandaar dat we bij de feestelijke aftrap van de campagne de vrijwilligers in de kijker willen zetten”, vertelt Hans Zuijdwijk. Hij reikte de erepenningen uit namens de landelijke campagne.

Na de landelijke aftrap reden busjes van Kerkbalans het land in om erepenningen te brengen naar protestantse gemeentes en katholieke parochies die deze voor hun vrijwilligers hadden aangevraagd. In Boxmeer reikte bisschop De Korte een van die erepenningen uit.

Bekijk de video!

De actie Kerkbalans 2024 wordt gehouden van 13 tot 27 januari.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven