Weg van de liturgie #2: Nieuwe dingen leren in coronatijd

gasten: Arjen Bultsma & Samuel Goyvaerts

29 december 2020

podcast door: Mirjam Spruit

Samuel Goyvaerts en Arjen Bultsma vertellen hoe het idee voor de podcast ‘Weg van de liturgie’ is ontstaan en Samuel legt uit wat de titel betekent. “We merken dat mensen weg zijn van de liturgie in de zin van dat we hen met de liturgie niet meer bereiken. En specifiek merken we dat de coronatijd ons weg brengt van de liturgie zoals we die graag zouden willen vieren. Maar vooral positief willen we samen zoeken en onderzoeken, en spreken over wat de weg van de liturgie is en hoe we die samen kunnen ontdekken. We doen dat omdat we weg zijn van de liturgie en er een passie voor hebben.”

Samuel Goyvaerts en Arjen Bultsma vertellen hoe het idee voor de podcast ‘Weg van de liturgie’ is ontstaan en Samuel legt uit wat de titel betekent.

Arjen is priester van het bisdom Groningen-Leeuwarden. In maart gingen tijdens de eerste lockdown de kerken dicht en moest hij ontdekken hoe daar in de parochie mee om te gaan en hoe het was om alleen de mis te vieren. Ondertussen zag Samuel zich geplaatst voor de uitdaging om een livestream te volgen met drie kleine kinderen, rondlopende huisdieren en de concurrentie op de zondagmorgen van Netflix en Disney Channel.

Arjen en Sam gaan in gesprek over het fenomeen “huisliturgie” en de “gebedsmix” die elke gelovige nodig heeft, wanneer het gaat over liturgie vieren in coronatijd.

Samuel Goyvaerts is docent liturgie aan Universiteit van Tilburg. Arjen Bultsma is priester van het bisdom Groningen-Leeuwarden, hij is pastoor in Bolsward en vicaris. Zij worden geïnterviewd door Mirjam Spruit, stafmedewerker van het Centrum voor Parochiespiritualiteit

Dit is een podcast van Katholiekleven in samenwerking met het Centrum voor Parochiespiritualiteit.

(Illustratie: Lidy de Koning)

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven