Kun je je heilig voelen?

gast: dr. Anton ten Klooster

28 mei 2019

podcast door: Daphne van Roosendaal

“De zaligsprekingen zijn een uitdaging. Ze ontregelen ons en stellen ons vragen.” In deze podcast vertelt dr. Anton ten Klooster over de tekst van paus Franciscus ‘Gaudete et exsultate’. De paus noemt de zaligsprekingen daarin de “identiteitskaart van de christen”. Anton ten Klooster is priester van het aartsbisdom Utrecht en universitair docent aan de TST (Tilburg School of Catholic Theology). Hij maakte studie van de zaligsprekingen, promoveerde erop en schreef er een boek over.

“De zaligsprekingen zijn een uitdaging. Ze ontregelen ons en stellen ons vragen.” In deze podcast vertelt dr. Anton ten Klooster over de tekst van paus Franciscus ‘Gaudete et exsultate’.

‘Gaudete et exsultate’ gaat over de roeping tot heiligheid in deze wereld. “Heiligheid is erin niet alleen iets voor degenen die professioneel met hun geloof bezig kunnen zijn, zoals priesters, diakens, religieuzen, bisschoppen. Maar juist voor iedereen.” In zijn tekst ziet de paus ‘heiligheid’ en ‘geluk’ als uitwisselbare termen. Is dat niet vreemd? Want we kunnen ons wel gelukkig voelen, maar heilig..? In deze podcast legt Anton ten Klooster uit hoe je dit kunt verstaan.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven