Bob wordt heilig #6: Helden

illustratie: Lidy de Koning

22 april 2020

podcast door: Bob Wegkamp

In de voorlaatste aflevering van de podcastserie ‘Bob wordt heilig’ gaat het over helden. Waarom doen ze wat ze doen? Bob vindt op internet indrukwekkende voorbeelden van grote heldendaden. Maar hoe zit dat als het gaat om je eigen leven? En wat kun je er als katholieke gelovige van leren?

In deze aflevering van ‘Bob wordt heilig’ gaat het over helden. Waarom doen ze wat ze doen? Bob vindt op internet indrukwekkende voorbeelden van grote heldendaden. Wat kun je daar als katholieke gelovige van leren?

“Het lijkt erop dat helden op een of andere manier in hun leven al hebben geoefend met kleine heldendaden,” constateert Bob. “Ik zou daarvoor het woord ‘offers’ gebruiken. Ze hebben geoefend in kleine offers om grote offers te kunnen maken ook al moet je jezelf daarvoor geweld aandoen. De dag dat Maximilian Kolbe in Auschwitz zijn leven gaf voor een andere gevangene was niet de eerste dag dat hij een offer bracht.”

Bob is al heel wat weken bezig met zijn weg naar heiligheid. In deze podcast maakt hij alvast een beetje de balans op, samen met zijn vrouw Nina.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven