Bob wordt heilig #1

illustratie: Lidy de Koning

24 oktober 2019

podcast door: Bob Wegkamp

‘Bob wordt heilig.’ Dat is de titel van de zevendelige podcastserie op katholiekleven.nl, waarin Bob Wegkamp (30) op zoek gaat naar heiligheid. Bob kwam op het idee voor deze podcast toen hij hoorde hoe paus Franciscus opriep om heilig te worden. De paus verwees naar de woorden van de Bijbel, waar God zegt: ‘Weest heilig, omdat Ik heilig ben’. “Deze oproep heb ik in mijn leven vaker gehoord, en ik vind het altijd mooi klinken,” vertelt Bob. “Ik concludeerde dan dat ook ik belangrijk ben. En vervolgens ging ik verder met mijn leven. Maar deze keer wilde ik dat niet doen. Ik wilde serieus aan de slag gaan met deze oproep.”

‘Bob wordt heilig.’ Dat is de titel van deze zevendelige podcastserie, waarin Bob Wegkamp (30) op zoek gaat naar heiligheid. Dit is aflevering #1.

“De oproep van de Heer roept vragen op: hoe word ik heilig? Wat betekent dit voor mijn dagelijkse leven en zou ik ook op korte termijn resultaat moeten kunnen zien? Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik hier geen antwoorden op heb. Daarom ga ik op zoek naar hulp. In de podcast spreek ik met mensen die mij verder kunnen helpen op deze weg en bestudeer ik voorbeelden van heiligen uit de geschiedenis.”

Bob maakte al eerder podcasts voor katholiekleven.nl en was voorheen werkzaam voor Radio Maria. Ook was hij projectleider van de Wereldjongerendagen in Panama.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven