Mgr. Hendriks over de Kerk in coronatijd

gast: Mgr. Hendriks

18 oktober 2020

podcast door: Ulrike Nagel

In deze podcast gaan we in gesprek met bisschop Hendriks. Hoe ervaart hij als bisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam deze coronatijd? Mgr. Hendriks vertelt onder meer over een corona-uitbraak in het seminarie en in het verpleeghuis waar zijn moeder woont. “Veel mensen lijden onder deze crisis.”

Hoe ervaart bisschop Hendriks deze coronatijd? De bisschop vertelt over een corona-uitbraak in het seminarie en in het verpleeghuis waar zijn moeder woont. “Veel mensen lijden onder deze crisis.” Kan de coronacrisis naast alle narigheid ook iets goed voortbrengen?

De coronacrisis en ook de continue berichtenstroom over het virus kan mensen angstig en onrustig maken. “Maar ik hoop dat we er samen met elkaar goed doorheen komen en dat moeten we doen door het vertrouwen te hebben. Vertrouwen is op dit moment heel belangrijk, vertrouwen dat je leven geleid wordt door Onze Lieve Heer. Ons leven ligt in Gods handen. Je mag leven vanuit het basisvertrouwen dat, wat er ook om je heen gebeurt, je uiteindelijk geborgen bent in Gods liefdevolle handen. En dat is wat je in deze tijd ook kracht mag geven.”

De bisschop vertelt over allerlei initiatieven in parochies in coronatijd en over Kathedraal TV, het YouTube-kanaal van de St. Bavo kathedraal in Haarlem. Kathedraal TV ontstond juist door de coronacrisis. Op het kanaal worden eucharistievieringen en aanbidding uitgezonden als livestream. Daarnaast worden er video’s geplaatst. “We hebben gemerkt dat de belangstelling hiervoor erg is toegenomen. Ik hoor ook van andere parochies die bijvoorbeeld lezingen, overwegingen en conferenties livestreamen, dat daar meer belangstelling voor was dan anders.”

Kan de coronacrisis naast alle narigheid dus ook iets goed voortbrengen? Bisschop Hendriks: “Ze zeggen vaak ‘never waste a good crisis’. Ik denk dat Onze Lieve Heer dat ook niet doet.”

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven