Livestreams

Naast de video's van katholiekleven.nl wordt gewerkt aan livestreams. Er wordt gestreamd bij bijzondere gelegenheden in de Nederlandse kerkprovincie.

Eucharistieviering San Callisto kerk

De San Callisto kerk is de titelkerk van kardinaal Eijk in Rome. Op zaterdag 12 november vierden de bisschoppen hier de eucharistie. Kardinaal Eijk was hoofdcelebrant in deze viering. Bekijk de videoregistratie van deze eucharistieviering.

Eucharistieviering Sint Paulus Buiten de Muren

Op vrijdag 11 november vierden de bisschoppen de eucharistie bij het graf van Paulus in Sint Paulus Buiten de Muren. Mgr. Van den Hout was hoofdcelebrant in deze viering. Bekijk de videoregistratie van deze eucharistieviering. Tijdens het Ad Limina bezoek vieren de bisschoppen de eucharistie bij de graven van de apostelen Petrus en Paulus en in belangrijke kerken in Rome.

Ontmoeting met de bisschoppen na het gesprek met de paus (deel 1)

Direct na de ontmoeting met paus Franciscus op vrijdag 11 november spraken de bisschoppen op het Sint Pietersplein over hun gesprek met de paus. Dit was te volgen via livestream.

Op deze beelden van de livestream is te zien hoe de bisschoppen naar buiten komen, een korte reactie van de bisschoppen en de vragen van aanwezige pers. De persontmoeting werd daarna vervolgd in de ruimte bij de Friezenkerk (deel 2 van de livestream).

De persontmoeting werd vervolgd in de ruimte bij de Friezenkerk (deel 2 van de livestream).

Eucharistieviering Santa Maria dell'Anima

Op donderdag 10 november vierden de bisschoppen de eucharistie in de Santa Maria dell'Anima. In deze kerk bevindt zich het graf van paus Adrianus VI. De bisschoppen vierden de eucharistie samen met de Duitstalige gemeenschap in de deze kerk. Mgr. De Jong was hoofdcelebrant in deze viering. Bekijk de videoregistratie van deze eucharistieviering.

Livestream met de bisschoppen 9 november

Op woensdag 9 november spraken de bisschoppen via livestream over de eerste dagen van het Ad Limina bezoek en de gesprekken die zij hadden op de verschillende dicasteries. Bekijk de livestream via het YouTube-kanaal van katholiekleven.nl

Eucharistieviering Santa Maria Maggiore

Op woensdag 9 november vierden de bisschoppen de eucharistie in de Santa Maria Maggiore. Dit is een van de pauselijke basilieken in Rome. Mgr. Hendriks was hoofdcelebrant in deze viering. Bekijk de videoregistratie van deze eucharistieviering.

Eucharistieviering Sint Jan van Lateranen

Op dinsdag 8 november vierden de bisschoppen de eucharistie in de kerk van Sint Jan van Lateranen. Dit is de kathedraal van het bisdom Rome, waar de bisschopszetel van de paus staat. Mgr. De Korte was hoofdcelebrant in deze viering. Bekijk de videoregistratie van deze eucharistieviering.

Livestream met de bisschoppen 7 november

Op maandag 7 november spraken de bisschoppen via livestream over de eerste dag van het Ad Limina bezoek

Ad Limina bezoek van de bisschoppen

Het Ad Limina bezoek is een bedevaart die de bisschoppen ondernemen naar Rome. De bisschoppen vieren de eucharistie bij de graven van de apostelen Petrus en Paulus en in belangrijke kerken in Rome. Op maandag 7 november startte het Ad Limina bezoek van de bisschoppen met de viering van de eucharistie in de Sint Pieter bij het graf van Petrus. Kardinaal Eijk was hoofdcelebrant in deze viering.

Bekijk de videoregistratie van deze eucharistieviering.

Aan dit Ad Limina bezoek nemen deel:

  • Aartsbisdom Utrecht: Kardinaal Eijk, Mgr. Hoogenboom, Mgr. Woorts (aanwezig in 2013)
  • Bisdom Groningen-Leeuwarden: Mgr. Van den Hout (in 2017 bisschop gewijd)
  • Bisdom Haarlem-Amsterdam: Mgr. Hendriks (aanwezig in 2013 als hulpbisschop)
  • Bisdom ‘s-Hertogenbosch: Mgr. De Korte (aanwezig in 2013 als bisschop van Groningen-Leeuwarden), Mgr. Mutsaerts (aanwezig in 2013)
  • Bisdom Rotterdam: Mgr. Van den Hende (aanwezig in 2013)
  • Bisdom Roermond: Mgr. Smeets (in 2018 bisschop gewijd), Mgr. De Jong (aanwezig in 2013)
  • Militair Ordinariaat: Mgr. De Jong (in 2020 benoemd als apostolisch administrator)

Twee bisschoppen konden niet deelnemen:

  • Bisdom Breda: Mgr. Liesen ondergaat een medische behandeling (hij was aanwezig in 2013)
  • Bisdom Haarlem-Amsterdam: Mgr. Van Burgsteden sss (hij was aanwezig in 2013, werd emeritus in 2011 en is nog lid van de bisschoppenconferentie)

Livestreams van katholiekleven.nl

Katholiekleven.nl streamt bij bijzondere gelegenheden in de Nederlandse kerkprovincie. Als er een uitzending is, kun je de livestream van katholiekleven.nl hier bekijken.

Voor de uitzending van de zondagse viering van de eucharistie verwijzen we je naar KRO-NCRV. Elke zondag wordt de mediaviering uitgezonden om 10.00 uur op NPO. Voorafgaand aan deze mediaviering wordt vanaf 9.45 uur het Geloofsgesprek uitgezonden op NPO2.

Radio Maria heeft een uitgebreide radio-programmering van de doordeweekse mis. Deze wordt uitgezonden via DAB+.

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven