#RedWednesday voor vervolgde christenen

door: Redactie

28 november 2019

foto’s door: Ramon Mangold

#RedWednesday voor vervolgde christenen

Op woensdag 27 november kleurden in Nederland 47 kerken rood, van Texel tot Maastricht. Ze vroegen hiermee aandacht voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en voor de vervolging van christenen. Nog meer kerken wijdden die avond een gebedsdienst aan het thema.

De Nederlandse kerken deden mee aan de wereldwijde actie #RedWednesday op initiatief van Kerk in Nood, een katholieke hulporganisatie die zich onder meer inzet voor vervolgde christenen. Met #RedWednesday wil Kerk in Nood mensen bewust maken van de vervolging van gelovigen - vooral minderheden - en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen.

Wereldwijd worden op #RedWednesday bekende gebouwen in het rood verlicht om aandacht te vragen voor de vervolging van christenen. De afgelopen jaren werden al de kanalen van Venetië, de Sacre Coeur basiliek in Parijs, het Cristo Redentor beeld in Rio de Janeiro en de Sagrada Familia in Barcelona rood gekleurd. In Groot-Brittannië was dit jaar de kathedraal van Westminster gekleurd.

Fotograaf Ramon Mangold maakte de volgende reportage in de kathedraal van ’s-Hertogenbosch en de St. Gerardus Majella kerk Utrecht. In ’s-Hertogenbosch was diaken Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood, diaken van dienst in de eucharistieviering met Mgr. Mutsaerts.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven