Noveen voor ernstig zieke bisschop Smeets

door: Redactie

18 juli 2021

foto door: Redactie

Noveen voor ernstig zieke bisschop Smeets

Op 18 juli startte een noveen voor bisschop Harrie Smeets van Roermond, die negen opeenvolgende zondagen wordt gebeden in de basiliek in Sittard. Mgr. Smeets is ernstig ziek. Hij heeft een hersentumor die behandeld wordt en waarbij niet op volledige genezing gerekend moet worden. De noveen kan worden meegebeden via een livestream die wordt uitgezonden via de lokale omroep.

De gebedsvieringen van 18 juli tot 12 september zijn elke zondagmiddag om 17.00 uur in de basiliek in Sittard. Tijdens deze gebedsvieringen wordt gebeden voor bisschop Smeets en voor alle ernstig zieken.

Toen het bisdom Roermond de ziekte van bisschop Smeets bekendmaakte op 2 juli, reageerden de Nederlandse bisschoppen op rkkerk.nl geschrokken en zegden hun gebed toe “om kracht naar kruis voor de bisschop en zijn bisdom.”

Wie de noveen mee wil bidden, vindt de link op de website van het bisdom Roermond.

Een noveen is een gebed of reeks gebeden die gedurende negen dagen worden gebeden om van God een bijzondere gunst te verkrijgen. Het woord ‘noveen’ is afgeleid van het Latijnse woord ‘novem’, dat negen betekent.

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven