Na Kerstmis en Pasen: “Vier Pinksteren!”

door: Redactie

06 mei 2021

foto door: Ramon Mangold

Na Kerstmis en Pasen: “Vier Pinksteren!”

Na “Vier Kerstmis!” en “Vier Pasen!” roepen de Nederlandse bisschoppen nu ook op: “Vier Pinksteren!” Met Pinksteren maakt de Heilige Geest van door angst bevangen apostelen moedige getuigen van Christus.

Pinksteren valt dit jaar op 23 mei. De website vierpinksteren.nl nodigt uit om dit belangrijke kerkelijke feest mee te vieren. Dat kan in de kerk of online via een livestream. Veel parochies hebben met Pinksteren een online aanbod via livestreams. De coronapandemie is immers nog niet voorbij en in de R.-K. Kerk blijft het protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ gelden.

Op vierpinksteren helpt een zoekmachine om een parochie bij jou in de buurt te vinden.

Pinksteren is het feest van de Heilige Geest. De Heilige Geest bouwt de Kerk op en brengt haar steeds in beweging. Hij roept mensen in zijn dienst en schenkt hun de nodige gaven. Het is de Heilige Geest die in de sacramenten werkt en die de Heilige Schrift voor ons tot leven wekt (Youcat 118, 119).

Overigens heeft paus Franciscus voor de maand mei een estafette van rozenkransgebed uitgeroepen om op voorspraak van Maria te bidden voor een einde aan de coronapandemie. Aan deze gebedsestafette doen internationaal de Maria bedevaartplaatsen mee. Zo mag de weg naar Pinksteren ook invulling krijgen samen met Maria, die met de apostelen volhardde in het gebed voorafgaand aan Pinksteren (Handelingen 1, 14). De Vaticaanse media verzorgen een livestream van het rozenkransgebed uit de internationale bedevaartplaatsen. Zo kwam op 3 mei het rozenkransgebed uit het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw van Częstochowa.

Het campagnebeeld van vierpasen en de foto bij dit artikel kunnen door parochies gratis worden gedownload op de pagina katholiekleven.nl/voor-parochies

"Zij allen bleven eensgezind volharden in gebed samen met de vrouwen, met Maria, de moeder van Jezus, en met zijn broeders." (Handelingen 1, 14) (Foto: katholiekleven.nl)

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven