Sluit video

Het was liefde tot het uiterste

maandag 10/10/2016

Play

“Dit kruis heeft voor mij een bijzondere betekenis. Liggend is het mijn zoon, die ziek is en die op het einde van zijn leven niet meer kon bewegen. Hij kon alleen zijn hoofd nog een beetje optillen. Hij had een dwarslaesie gekregen. Hij is overleden aan kanker.” Gabriëlle Nieuwenhuis is vrijwilliger in de Nicolaasparochie in Baarn. Ze is onder meer betrokken bij de catechese. Haar zoon overleed toen hij nog geen 21 was.

“Twee dagen voor het overlijden van mijn zoon heeft mijn man als diaken, maar hij was ook vader, hem nog de communie gebracht. Toen zag ik daar mijn man, als dit kruis, staand. En mijn zoon, ook als dit kruis, liggend. En het was liefde tot het uiterste. Die liefde vanaf het bed van mijn zoon, liefde vanaf het kruis, heeft dat hele ziekbed centraal gestaan. Er was bij ons een intieme liefde, die van God uitging.”

“Ik ben vaak in de kapel van de Nicolaaskerk in Baarn en daar hangt een heel groot kruis. Als ik dat kruis zie, zie ik Jezus met zijn armen vast, zijn benen vast. Hij kan niet los. En af en toe denk je: als Hij toch eens die armen om me heen zou slaan… dan ervaar je de liefde helemaal. Maar het kruis is voor mij het teken van de uiterste liefde van Jezus. Als ik Jezus zie, zie ik mijn zoon ook.”

GabrielleNieuwenhuis_1

Dit is mijn zoon, die ziek is en die op het einde van zijn leven niet meer kon bewegen. Hij kon alleen zijn hoofd nog een beetje optillen.

Meer van:

Ik vertel graag hoe God mij helpt

Lees verder

Met elkaar beleef je meer

Lees verder

Toen wist ik: ik wil katholiek zijn

Lees verder

Ik ging op bedevaart met een heel concrete vraag

Lees verder

Ik kreeg een duwtje van God

Lees verder

‘Er moet iets meer zijn en ik wil het graag ervaren’

Lees verder

Wij bidden met onze kinderen

Lees verder

De Kerk geeft jou steuntjes in de rug

Lees verder