Sluit video

Voor de bisschopswijding: Mgr. Smeets

dinsdag 4/12/2018

Play

“Zie ik ernaar uit? Dat kan ik niet zeggen. ‘Ik verheug me erop bisschop te worden…’ Nee. Maar iets anders is: ik ga het wel van harte doen.” Op zaterdag 8 december wordt Mgr. Smeets door handoplegging en gebed in de kathedraal van Roermond tot bisschop gewijd.

In deze video vertelt hij dat het maatschappelijke leven en het kerkelijke leven in het bisdom Roermond altijd nauw verweven zijn geweest. Mgr. Smeets merkt dan ook dat er deze dagen rond de bisschopswijding enorm wordt meegeleefd.

Maar er is de laatste decennia ook iets veranderd. En daarom denkt de aanstaande bisschop dat de ‘andersdenkenden’ niet meer zozeer de ander is, maar dat het over katholieken zelf gaat.

“Het woord ‘andersdenkenden’ vind ik in toenemende mate weer heel mooi en bruikbaar. Het laat zien dat je als gelovige katholiek nu de andersdenkende bent geworden. Dat je soms op een andere manier over dingen denkt dan mensen om je heen. En dat je daar alert op moet zijn. Dat maakt andere mensen niet beter of slechter en jouzelf niet beter of slechter. Het betekent dat je op een andere manier over dingen denkt, omdat je gevoed wordt door het evangelie.”

Mgr. Smeets vertelt over zijn bisschopswapen en verbindt zijn bisschopsspreuk ‘In Godsnaam mensen liefhebben’ met wat het betekent om katholiek te zijn in deze tijd.

Meer van:

Samen aan tafel op initiatief van de paus

Lees verder

Deze boodschap hadden jongeren voor de bisschoppen

Lees verder

Kloosternacht: De nacht is een speciaal moment

Lees verder

Dit zijn de drie redenen voor ‘Back to Church Kerkproeverij’

Lees verder

‘Back to Church Kerkproeverij’ voor parochies

Lees verder

De heilige Franciscus: radicaal en edelmoedig

Lees verder

De goedheid van de heilige zuster Marie Adolphine

Lees verder

In Musselkanaal aan de maaltijd

Lees verder