Door de biecht kan ik mezelf zijn

door: Redactielid

09 maart 2019

video door: Emy Jansons

Van vrijdag 29 op zaterdag 30 maart vinden de “24 uur voor de Heer” plaats. De “24 uur voor de Heer” nodigen uit om het sacrament van verzoening (de biecht) te vieren in een context van aanbidding. Dat gebeurt ook vaak op bedevaarten tijdens een ‘avond van barmhartigheid’. In deze video vertelt Renske de Greeuw (16) waarom zij biecht.

Renske vertelt over de biecht vanuit Assisi, als deelnemer aan een bedevaart van het bisdom Haarlem-Amsterdam. De video laat zien wat er gebeurt op een avond van barmhartigheid. “De biecht is voor mij iets prachtigs,” vertelt ze. “Als ik een tijdje niet heb gebiecht merk ik: ik word een beetje chagrijnig, ik geniet minder van de dingen.” De biecht is voor Renske een oplaadmoment. Daarna kan ze weer met een schone lei aan de slag: “Jezus zei: Ik zend u uit in de wereld. Dat vat ik heel persoonlijk op.”

Paus Franciscus hoopt dat steeds meer parochies in bisdommen deelnemen aan de “24 uur voor de Heer”. Omdat het jong en oud vaak helpt “om een ogenblik van intens gebed te beleven en de zin van het eigen leven opnieuw te ontdekken” (Misericordiae vultus, 17).

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven