Tieners, sociale media en de Kerk

door: Redactie

31 mei 2019

Video door: Ulrike Nagel

“Het internet is een rijkdom van onze tijd. Het is een bron van kennis en relaties die eens onvoorstelbaar waren.” Dit schrijft paus Franciscus in zijn boodschap voor Wereldcommunicatiedag (2 juni 2019). De paus ziet ook risico’s en roept juist daarom op het internet positief in te zetten.

In deze video over sociale media en tienergroep ‘On the move’ van de Lievevrouweparochie Bergen op Zoom, vertelt de leiding hoe ze sociale media inzet. En soms ook uitzet. De leiding zorgt ervoor dat op de avonden, waarop de tieners bij elkaar komen alle telefoons in een doos gaan met een deksel erop.

Op andere momenten helpt internet juist is de ervaring van de tieners. Janneke vertelt: “Ik was laatst aan het appen met een paar mensen, waarvan er een paar in Amerika wonen en een paar in Engeland. Heel gezellig. Toen stelde iemand een serieuze vraag, waarop een meisje zei: ik ben christelijk, als je God leert kennen, kan die je helpen. Dat vond ik heel tof. Zo kom ik soms mensen tegen die ook christelijk zijn. Van de vijftig in de app zijn dat er in ieder geval zeven. Dat zijn er meer dan bij mij op school, tenminste voor zover ik weet. Dus dat is wel heel tof.”

Paus Franciscus: “Als een familie het internet gebuikt om meer verbonden te zijn, om elkaar vervolgens aan tafel te ontmoeten en elkaar in de ogen te kijken, dan is het een rijkdom. Als een kerkgemeenschap het eigen leven coördineert door middel van het internet, om vervolgens de eucharistie samen te vieren, dan is het een rijkdom.”

Lees ook

Illustratie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niets

Wij zijn uw inschrijving aan het verwerken.

Bedankt voor uw inschrijving op onze digitale nieuwsbrief.

Er is iets mis gegaan bij het verwerken van uw inschrijving.

× Deze popup niet meer weergeven